Bild: Nadine Sohier/Regeringskansliet

Anders Thornberg lämnar Polisen – blir landshövding

POLISEN2023-11-17

Rikspolischefen Anders Thornberg lämnar Polismyndigheten. Om bara två veckor blir han i stället landshövding i Hallands län.

Under fredagen meddelande regeringen i ett pressmeddelande att rikspolischefen Anders Thornberg inom kort lämnar sitt uppdrag på Polismyndigheten. Från 1 december i år blir han i stället ny landshövding och chef för Länsstyrelsen i Hallands län.

Det nya förordnandet som landshövding gäller till och med 30 juni 2028.

”Anders Thornberg är en mycket erfaren myndighetschef. Hans erfarenheter som rikspolischef och tidigare säkerhetspolischef kommer att vara en tillgång för länsstyrelserna i återuppbyggnaden av det civila försvaret och för invånarna i Hallands län. Jag är glad att Anders Thornberg tackat ja till uppdraget som ny landshövding i Hallands län”, kommenterar civilminister Erik Slottner, KD, i pressmeddelandet.

Anders Thornberg har varit rikspolischef sedan 2018. Hans förordnande på Polismyndigheten sträckte sig egentligen till februari nästa år.

En ny rikspolischef kommer att presenteras på en pressträff med justitieminister Gunnar Strömmer, M, klockan 13 i dag.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA