Anställd åtalas för bedrägeri mot arbetsgivaren

POLISMYNDIGHETEN2021-12-17
En civilanställd kvinna vid Polisen sjukanmälde sig och fick sjuklön samtidigt som hon gick en privat vaktutbildning. Nu åtalas hon för bedrägeri.

Kvinnan berättade i våras för sin chef om den aktuella utbildningen och ansökte om semester för perioden, men nekades detta på grund av verksamhetsskäl.

I stället sjukanmälde hon sig och gick utbildningen ändå, menar åklagaren, som åtalat henne för bedrägeri eftersom hon fick sjuklön på drygt 3000 kronor under de aktuella dagarna. Kvinnan har i förhör nekat till brott. 

Myndighetens personalansvarsnämnd avskedade kvinnan i oktober.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.