Anställda får inget att göra

HÖGSKOLAN2010-01-19

Flera medarbetare på IT-avdelningen på Stockholms universitet har skickats hem helt utan arbetsuppgifter. Det finns ett utbrett missnöje, medarbetare berättar om trakasserier, och en konsult ska nu utreda arbetsmiljön.

Sedan slutet av förra året arbetar en extern konsult med att kartlägga arbetsmiljön på avdelningen för IT och media vid Stockholms universitet. Enligt Kerry Söderblom, STs klubb­ordförande på avdelningen, är problemen allvarliga.

Anställda skickas hem

– Medarbetare blir trakasserade, personer får gå i veckor och månader utan arbetsuppgifter, men med full lön. Chefen hemförlovar dem helt enkelt, och många mår väldigt dåligt, säger han.

Förvaltningschefen Ann-Caroline Nordström har anlitat en konsult som ska titta närmare på avdelningen.

– Det har kommit till min kännedom att det finns problem med arbetsmiljön. Jag vill inte kommentera det mer än så, men en konsult ska undersöka situationen, säger hon.

Starkt missnöje

ST Press har varit i kontakt med flera medarbetare på avdelningen. De vill vara anonyma, men berättar om ett starkt missnöje med ledningen. Avdelningens chef Lars Monnest har enligt dem slutat informera nära medarbetare om sina planer, successivt tagit bort arbetsuppgifter och meddelat anställda att »du kan gå hem nu«.

– Men jag bet mig fast i skrivbordet, berättar en av dem.

En medarbetare har nu gått i nio månader med full lön men helt utan arbetsuppgifter.

Flera anställda berättar också om trakasserier, dålig stämning och oklara direktiv.

– Det är hela havet stormar med en sanslös kapten, säger en.

En morgon låg en platsannons på en medarbetares skrivbord.

»Jag tänkte på dig när jag såg det där«, var chefens kommentar.

Enligt Kerry Söderblom har konsulter också anlitats utan upphandling och fått uppdrag som sträcker sig långt utöver de tillåtna gränserna.

– Det är riktigt, vi har överskridit gränserna med ett antal hundra tusen kronor. När jag kom från den privata sidan så kände jag inte riktigt till de statliga upphandlingsreglerna, men det gör jag nu, säger Lars Monnest till ST Press.

Han vill inte kommentera enskilda ärenden eller händelser, men menar att medarbetare som inte har arbetsuppgifter väntar på att universitetet ska hitta andra sysslor åt dem. Han betonar också att han ser fram mot resultatet av den pågående arbetsmiljöundersökningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Tommy Andersson (ej verifierad) fre, 01/22/2010 - 07:42
Jag som medarbetare känner inte alls igen mig i detta, så detta gäller givetvis inte alla medarbetare. Något som ST misslyckas med att skildra. Givetvis är det tråkigt att vissa känner att det är på det sätt som beskrivs, men det gäller långt ifrån alla arbetare på avdelningen.
Huruvida folk har handlat rätt eller inte är inte min sak att avgöra utan lämnas till utredande instans.
Men bilden som skildras är långt ifrån nyanserad.
Inlagt av Magnus Norden (ej verifierad) fre, 01/22/2010 - 12:58
jag som jobbat på it-avdelningen ifråga drygt 4 år känner inte igen den bild som målas upp . tråkigt om vissa upplever sig undersysselsatta eller dåligt behandlade - men det är inte den allmäna bilden som jag upplever den .
Inlagt av Jonna (ej verifierad) fre, 01/22/2010 - 15:39
Det är mycket möjligt att det har förekommit olämplig behandling av vissa medarbetare, det vet endast de som är inblandade. Dålig stämning och oklara direktiv är inte bra och trakasserier är förstås aldrig okej, men som Tommy påpekar betyder det inte att alla på avdelningen mår dåligt och har samma upplevelse. Varför har artikelförfattaren endast intervjuat medarbetare som upplever de här problemen? Om man vill ge en mer nyanserad bild av läget är det förmodligen lämpligare att intervjua medarbetare med olika uppfattningar.
Inlagt av Mattias Amnefelt (ej verifierad) fre, 01/22/2010 - 16:39
Jag tycker liksom Tommy att artikeln är framställd på ett onyanserat sätt. Naturligtvis är det inte bra att medarbetare blir dåligt behandlade och mår dåligt men bilden att det är hela avdelningen som är ofungerande stämmer inte med min verklighet. Att sedan blanda in fel som gjorts på andra sätt, specifikt brott mot LoU är bara ett fult retoriskt knep för att visa att Lars gjort fel på andra punkter och då har han säkert gjort fel här också. Det tycker inte jag är saklig journalistik.
Inlagt av Stefan Wold (ej verifierad) lör, 01/23/2010 - 11:40
Det är ganska uppenbart att det finns ett fåtal individer som känner sig orättvist behandlade, kan bara säga att det är tråkigt att de känner så. Min bild och känsla av IT och media som arbetsplats är det rak motsatta till vad som beskrivs i denna artikel.

Att det skulle saknas arbetsuppgifter till så många medarbetare finner jag en smula komiskt, det finns gott om uppgifter att utföra. Jag känner mig väldigt ledsen och förbannad när en hel avdelning smuttskastas på detta sätt i en artikel. Det är väl synligt att journalisten/artikelförfattaren valt att vinkla artikeln på ett icke objektivt sätt istället för att intervjua medarbetare med olika uppfattning och på så sätt ge en objektiv bild av IT och media.
Inlagt av Mats Hamnström (ej verifierad) tors, 01/28/2010 - 12:28
Ja, det är verkligen för jävligt med osaklig och oseriös journalistik. Och detta är inte det enda exemplet. Igår till exempel - ett synnerligen onyanserat uppmärksammande av Förintelsen under minnesdagen, och inte ETT ENDA ord om alla de som nazisterna INTE mördade. Skärpning!
Inlagt av Alexander Armi… (ej verifierad) fre, 01/29/2010 - 13:40
I en rad kommentarer till denna artikel framträder medarbetare som intygar att inte alla på avdelningen mår dåligt eller delar det missnöje som kommer till uttryck. Några av dem tycks också mena att detta betyder att ST Press rapportering är osaklig. Jag delar inte den uppfattningen. Redaktionen har talat med flera medarbetare som berättat om ett starkt missnöje och anmärkningsvärda händelser och förhållanden, den lokala fackliga företrädaren beskriver situationen som allvarlig, och förvaltningschefen bekräftar att det finns problem. ST Press har inget intresse av att förtiga att det också finns anställda som trivs, och påstår heller inte motsatsen, men vår arbetsmetod har i det här fallet inte varit att göra ytterligare en arbetsmiljöenkät med samtliga anställda – och det är enligt min mening inte heller nödvändigt. Att avdelningen också har nöjda medarbetare förtar inte de förhållanden som beskrivs i texten.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA