Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren invigde den nygamla anstalten i Härnösand.
Bild: Kriminalvården
Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren invigde den nygamla anstalten i Härnösand.

Anstalten i Härnösand återinvigd

KRIMINALVÅRDEN2022-05-09
Efter att i över ett decennium använts för andra ändamål har Härnösandsanstalten återinvigts som fängelse. Anstalten har 85 medarbetare och plats för 100 intagna.

Fängelset i Härnösand lades ner 2009, men under 2020 meddelades att anstalten skulle öppna igen eftersom Kriminalvården behöver fler platser. Sedan dess har lokalerna genomgått en omfattande renovering för att återigen anpassas till kriminalvård, rapporterar SVT.

Fredagen den 6 maj invigdes den nygamla anstalten i Härnösand och inom kort väntas de första internerna anlända. Totalt ska fängelset kunna hysa runt 100 intagna.

”De här nya platserna utgör ett mycket välkommet tillskott till vår anstaltskapacitet”, konstaterar Kriminalvårdens generaldirektör Martin Holmgren i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.