Bild: Getty Images

Arbetsförmedlare anmäld för otillåtet distansarbete

ARBETSFÖRMEDLINGEN2023-02-15

Arbetsförmedlingen har anmält en arbetsförmedlare som utan tillstånd distansarbetat från ett annat land till myndighetens personalansvarsnämnd, skriver Arbetsvärlden. Distansarbete från andra länder är inte tillåtet på myndigheten.

Den berörda arbetsförmedlaren ville vara ledig i mellandagarna, men hade inga semesterdagar kvar, skriver Arbetsvärlden. Under dagarna mellan jul och nyår sjukskrev sig arbetsförmedlaren till en början, för att sedan övergå till distansarbete.

Men efter ett telefonsamtal med medarbetaren anade chefen att arbetsförmedlaren i själva verket befann sig utomlands. Att distansarbeta från utlandet är inte tillåtet enligt Arbetsförmedlingens regelverk. Den anställde svarade chefen att hon inte alls var utomlands, för att sedan sjukskriva sig på nytt.

Händelsen föranledde arbetsgivaren att granska arbetsförmedlarens loggar, som visade att distansarbetet faktiskt utförts från ett annat land i Europa.

Nu anmäler Arbetsförmedlingen sin medarbetare till personalansvarsnämnden, skriver tidningen. Dels eftersom arbetsförmedlaren ljugit och i strid med reglerna jobbat utomlands, dels för att arbetsgivaren misstänker att hon tagit ledigt, i stället för att vara sjuk.

Personalansvarsnämnden får nu ta ställning till om det inträffade ska leda till en disciplinpåföljd. I så fall kan det enligt Arbetsvärlden bli fråga om en varning eller löneavdrag.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA