Arrangerade striptease i statligt museum

KULTUR2016-02-03

En privat arrangör firade med inhyrd striptease på Världskulturmuseet i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. Museichefen är nu orolig för Världskulturmuseets varumärke.

Det var i helgen museets lokaler var uthyrda till en privat arrangör. På lördagen arrangerades en avskedsfest för en av stadens lokala krögare. Som överraskning bjöds gästerna på striptease från nattklubben Chat Noir och gratis tatuering. Festen pågick från 20.00 till 05.00 på söndag morgon.

Museichefen Karl Magnusson säger till tidningen att striptease som idé inte är förenligt med Världskulturmuseets värdegrund:

”Nej, och det är första gången det har hänt. I mitt ansvar ligger att så långt som möjligt att förhindra att sådana här saker sker för det leder till att vi får uppmärksamhet i pressen som skadar vårt varumärke”, säger han till Göteborgs-Posten.

Karl Magnusson säger också att museet inte har för vana att i detalj gå in på vad privata arrangörer planerar när de hyr deras lokaler för fest. Den övervägande delen av museets uthyrning utgörs av möten och konferenser för företag och andra myndigheter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA