Arrangerade striptease i statligt museum

KULTUR2016-02-03
En privat arrangör firade med inhyrd striptease på Världskulturmuseet i Göteborg, skriver Göteborgs-Posten. Museichefen är nu orolig för Världskulturmuseets varumärke.

Det var i helgen museets lokaler var uthyrda till en privat arrangör. På lördagen arrangerades en avskedsfest för en av stadens lokala krögare. Som överraskning bjöds gästerna på striptease från nattklubben Chat Noir och gratis tatuering. Festen pågick från 20.00 till 05.00 på söndag morgon.

Museichefen Karl Magnusson säger till tidningen att striptease som idé inte är förenligt med Världskulturmuseets värdegrund:

”Nej, och det är första gången det har hänt. I mitt ansvar ligger att så långt som möjligt att förhindra att sådana här saker sker för det leder till att vi får uppmärksamhet i pressen som skadar vårt varumärke”, säger han till Göteborgs-Posten.

Karl Magnusson säger också att museet inte har för vana att i detalj gå in på vad privata arrangörer planerar när de hyr deras lokaler för fest. Den övervägande delen av museets uthyrning utgörs av möten och konferenser för företag och andra myndigheter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.