Åtalas för brott mot tystnadsplikten

POLISEN2022-08-25

En polisanställd i Skåne åtalas för brott mot tystnadsplikten. Kvinnan hade lagt ut ett passfoto av en avvisad person på Instagram.

I inlägget som den polisanställda kvinnan gjorde på Instagram framgår den avvisade personens namn, och att denne varit föremål för kontroll över utlänningar. I texten skrev kvinnan att hon hade deltagit i ärendet, som resulterade i beslut om avvisning och återreseförbud.

Om kvinnan fälls kan hon dömas till böter eller fängelse i upp till ett år. Straffet kan påverkas av eventuella påföljder i Polisens personalansvarsnämnd.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.