Åtalas för brott mot tystnadsplikten

POLISEN2022-08-25
En polisanställd i Skåne åtalas för brott mot tystnadsplikten. Kvinnan hade lagt ut ett passfoto av en avvisad person på Instagram.

I inlägget som den polisanställda kvinnan gjorde på Instagram framgår den avvisade personens namn, och att denne varit föremål för kontroll över utlänningar. I texten skrev kvinnan att hon hade deltagit i ärendet, som resulterade i beslut om avvisning och återreseförbud.

Om kvinnan fälls kan hon dömas till böter eller fängelse i upp till ett år. Straffet kan påverkas av eventuella påföljder i Polisens personalansvarsnämnd.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.