Bild: Leif Ingvarson/Mostphotos

Åtalas efter attentat mot servicekontor i Västerås

STATENS SERVICECENTER2023-02-13

En 36-årig man åtalas för mordbrand och allmänfarlig vårdslöshet efter att han i augusti förra året gick in på Statens servicecenter i Västerås och tände eld på sig själv.

Tio anställda var på plats på Statens servicenters servicekontor i centrala Västerås när en man klev in med en flaska fylld med lättantändlig vätska och tände på, vilket Publikt skrev om i samband med händelsen. Personal på plats lyckades släcka den brinnande flaskan. Ingen av de anställda skadades fysiskt, men STs arbetsplatsombud på kontoret, Omar Amer Younus, vittnade om chock bland kollegorna.

Gärningsmannen fördes till sjukhus med brännskador. Enligt åtalet mot honom hade han hällt den lättantändliga vätskan över sig innan han tände på.

Kammaråklagare Carl Johan Norström uppger för SVT att mannen förnekar brott.

”Han menar att syftet bara var att skada sig själv”, säger han till tv-kanalen.

Men enligt Carl Johan Norström var röken som utvecklades giftig och det fanns en risk för spridning av branden, och därför åtalar han mannen för mordbrand och allmänfarlig vårdslöshet, rapporterar SVT.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.