Åtalsanmäls efter slagningar på exfrun

FÖRSÄKRINGSKASSAN2022-09-09
En före detta anställd vid Försäkringskassan åtalsanmäls för dataintrång. Mannen, som enligt myndigheten gjort 77 otillåtna slagningar på närstående, har själv sagt upp sig från sin tjänst.

Försäkringskassans personalansvarsnämnd har beslutat att åtalsanmäla en före detta anställd för dataintrång. Bakgrunden är att mannen, som arbetade på ett kontor i Mellansverige, har befunnits ha gjort 77 otillåtna slagningar i Försäkringskassans ärendehanteringssystem. Slagningarna har skett vid fyra tillfällen, både under och efter arbetstid, och berört bland annat mannens exfru och hennes nya man.

När mannen underrättades om att personalansvarsnämnden skulle ta ställning till en eventuell uppsägning, valde han att själv avsluta sin anställning. Personalansvarsnämnden anser dock att det fortfarande finns skälig misstanke om att mannen begått dataintrång, och har åtalsanmält honom.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.