Åtalsanmäls efter slagningar på exfrun

FÖRSÄKRINGSKASSAN2022-09-09

En före detta anställd vid Försäkringskassan åtalsanmäls för dataintrång. Mannen, som enligt myndigheten gjort 77 otillåtna slagningar på närstående, har själv sagt upp sig från sin tjänst.

Försäkringskassans personalansvarsnämnd har beslutat att åtalsanmäla en före detta anställd för dataintrång. Bakgrunden är att mannen, som arbetade på ett kontor i Mellansverige, har befunnits ha gjort 77 otillåtna slagningar i Försäkringskassans ärendehanteringssystem. Slagningarna har skett vid fyra tillfällen, både under och efter arbetstid, och berört bland annat mannens exfru och hennes nya man.

När mannen underrättades om att personalansvarsnämnden skulle ta ställning till en eventuell uppsägning, valde han att själv avsluta sin anställning. Personalansvarsnämnden anser dock att det fortfarande finns skälig misstanke om att mannen begått dataintrång, och har åtalsanmält honom.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.