I början av februari beslutade Arbetsförmedlingens personalansvarsnämnd att mannen ska avskedas. Nämnden har även åtalsanmält mannen då de anser att det finns skälig misstanke om sexuellt ofredande i tjänsten.
Bild: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen
I början av februari beslutade Arbetsförmedlingens personalansvarsnämnd att mannen ska avskedas. Nämnden har även åtalsanmält mannen då de anser att det finns skälig misstanke om sexuellt ofredande i tjänsten.

Åtalsanmäls och avskedas efter sexofredande

ARBETSFÖRMEDLINGEN2020-02-11

En anställd vid Arbetsförmedlingen i Östergötland avskedas efter att han följt med en arbetssökande kvinna hem och lovat henne förmåner som körkort eller praktikplats i utbyte mot sex.

Det var i augusti förra året som den nu avskedade mannen följde med en arbetssökande kvinna på ett antal arbetsplatsbesök, trots att det inte ingick i mannens arbetsuppgifter. Efter besöken ska mannen, enligt anmälan till Arbetsförmedlingens personalansvarsnämnd, ha övertalat kvinnan om att han skulle få följa med henne hem på kaffe.

Hemma hos kvinnan ska mannen enligt anmälan ha sagt att han skulle kunna hjälpa henne att till exempel ta körkort genom Arbetsförmedlingen eller skaffa en praktikplats om hon inledde en sexuell relation med honom. Mannen försökte upprepade gånger ta på hennes kropp, krama och pussa henne, trots att kvinnan tydligt klargjorde att hon inte var intresserad.

Mannen har varit avstängd från sitt arbete sedan händelsen uppdagades 2019, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

I början av februari beslutade Arbetsförmedlingens personalansvarsnämnd att mannen ska avskedas. Nämnden har även åtalsanmält mannen, eftersom man anser att det finns skälig misstanke om att han gjort sig skyldig till sexuellt ofredande i tjänsten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA