Attentat mot svensk ambassad

REGERINGSKANSLIET2023-08-10

Den svenska ambassaden i Beirut har utsatts för ett attentatsförsök, rapporterar Expressen. Enligt tidningen har en bomb kastats mot ambassadbyggnadens entré, men utan att utlösas.

Flera arabiska ambassader i Libanon uppmanade för några dagar sedan sina medborgare att lämna landet på grund av att säkerhetsläget blivit allt mer spänt. Det är enligt Expressens rapportering inte känt vem eller vilka som ligger bakom den bomb som kastats mot Sveriges ambassad i huvudstaden Beurut:

”Det var en molotovcocktail-liknande bomb som kastades mot ambassadens huvudentré utan att explodera. Våra bombtekniker avlägsnade den från platsen och vi jobbar för fullt för att lokalisera gärningsmännen”, säger en poliskälla till Expressen.

Enligt tidningen utgår polisen från att det misslyckade attentatet kan ha med koranbränningen i Sverige att göra.

”Vi är underrättade om situationen. Vår ambassadpersonal befinner sig i säkerhet och UD står i löpande kontakt med dem”, skriver utrikesdepartements presstjänst i en kommentar till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA