Bara var tredje får a-kassa

A-KASSAN2011-01-31
Drygt 35 procent av de arbetslösa hade i oktober i fjol ersättning från a-kassan. Och tendensen att fler står utan arbetslöshetsersättning är ökande, enligt Arbetsförmedlingen.

Orsakerna till att en minskande andel av de arbetslösa får a-kassa är dels att färre personer är medlemmar i a-kassan, dels att många arbetslösa är nya på arbetsmarknaden och inte uppfyller villkoren för att få arbetslöshetsersättning.

Arbetsförmedlingens prognoschef Tord Strannefors tror att andelen arbetslösa som blir utan a-kassa kommer att öka:

”Om trenden fortsätter är det snart bara var fjärde arbetslös som får ersättning”, säger han till Dagens Nyheter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.