Blir avskedad efter olagliga slagningar

POLISMYNDIGHETEN2020-03-03
En anställd vid Polismyndigheten har avskedats sedan han dömts för dataintrång på grund av otillåtna registerslagningar, har myndighetens personalansvarsnämnd beslutat.

Mannen, som är i 25-årsåldern och har varit anställd som arrestvakt, ska vid upprepade tillfällen mellan den 5 och 6 mars förra året ha gjort slagningar i polisens it-system som inte var nödvändiga för hans arbetsuppgifter. Mannen har erkänt registerslagningarna, men samtidigt förklarat att han anser att flera av dem var nödvändiga för hans arbete.

I slutet av december dömdes mannen till dagsböter för dataintrång och han har nu även avskedats från sin anställning hos Polisen med omedelbar verkan, enligt ett beslut från Polismyndighetens personalansvarsnämnd.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.