Bomb small vid regeringsbyggnad

ISLAND2012-02-02
Flera kvarter spärrades av i Islands huvudstad Reykjavik på onsdagsmorgonen, sedan en bomb exploderat i närheten av regeringskansliet. Ingen människa skadades, uppger lokala medier.

En hemmagjord bomb exploderade nära regeringsbyggnaden i centrala Reykjavik mellan klockan sex och sju på tisdag morgon. Polis och bombexperter kallades till platsen, skriver Iceland Review Online. Flera kvarter spärrades av, och bland annat Riksåklagarens och Internationella valutafondens kontor utrymdes under ett par timmar. Efter lunch hävdes avspärrningarna.

En specialbyggd robot sattes in för att desarmera eventuellt återstående sprängladdningar. Huvudbeståndsdelarna i den detonerade bomben visade sig vara en bensindunk och ett batteri.

“Det här var på riktigt. Det handlade inte om pojkar som lekte med fyverkeripjäser”, kommenterade Reykjaviks polischef Stefán Eiríksson till media.

Polisen hade i går kväll inte gripit någon ansvarig för händelsen. En utredning pågår om varför ett samtal till polisen om bomben inte ledde till någon omedelbar åtgärd.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.