Bild: Franz Feldmanis

Boverket säger upp personal

BOVERKET2020-11-18
Nio personer sägs upp när Boverket lägger ned sitt lokalkontor i Stockholm. Anledningen är minskade anslag från och med 2021.

Boverket aviserade neddragningar redan i februari och utgångspunkten var att minska personalstyrkan med 20 tjänster. Under året har myndigheten genomfört en verksamhetsöversyn som nu resulterat i att lokalkontoret i Stockholm läggs ned och nio personer sägs upp. Övriga besparingar görs genom organisationsförändringar.

STs ordförande inom Boverket, Emma Fäldt, säger att det varit en lång process.

– Vi tog in en arbetstagarkonsult som gjorde en omfattande översyn av organisationsförändringen. I slutändan känns det positivt att det inte blev en minskning med 20 tjänster, men samtidigt väldigt tråkigt och jobbigt med de nio som blivit uppsagda, säger hon.

Drygt hälften av de medarbetare som sagts upp är ST-medlemmar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.