Brå ska starta centrum mot extremism

BROTTSFÖREBYGGANDE RÅDET2017-09-21
Brottsförebyggande rådet, Brå, får i uppdrag att inrätta ett nationellt centrum mot våldsbejakande extremism, skriver regeringen på sin hemsida.

I juni 2014 tillsattes en nationell samordnare med uppdraget att samordna arbetet med att värna demokratin mot våldsbejakande extremism på nationell och lokal nivå. 

Nu ska Brå ta över frågorna och inrätta ett nationellt centrum mot våldsbejakande extremism. Centret ska utveckla arbetet med förebyggande åtgärder, stötta lokala aktörer och ”utgöra ett kunskapsnav”.

Tanken är att det ska leda till ett mer effektivt förebyggande arbete, som ytterst syftar till att motverka ideologiskt motiverad brottslighet och terrorism.

Med uppdraget följer ett ökat anslag om 35 miljoner kronor 2018-2020 och därefter 20 miljoner kronor årligen.

Centret ska inrättas 1 januari 2018.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Rättsväsende
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.