Brister i a-kasseinformation

A-KASSA2012-08-06
Inspektionen för arbetslöshetsförsäkringen, IAF, konstaterar efter en granskning att det finns brister i Arbetsförmedlingens information kring a-kassan.

IAF har gått igenom det skriftliga material som Arbetsförmedlingen har kring arbetslöshetsförsäkringen, och undersökt om informationen stämmer överens med regelverket.

Enligt granskningen är informationen i huvudsak korrekt, men delar av den är otydlig. Det handlar bland annat om informationen om vad som är ett lämpligt arbete, reglerna om anmälan till Arbetsförmedlingen och vilka skäl som kan ge Arbetsförmedlingen anledning att underrätta a-kassan om avvikelser.

Också när det gäller information om grundbelopp, avanmälan och återanmälan samt om ersättningsperiodens längd förekommer oklarheter, enligt IAFs granskning.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.