Britta Lejon.
Bild: Casper Hedberg
Britta Lejon.

Britta Lejon omvald som ST-ordförande

ST2016-05-25
STs ordförande Britta Lejon omvaldes i dag av ST-kongressen som förbundsordförande för ytterligare fyra år.

”Det finns saker som jag känner att jag inte är klar med”, sade Britta Lejon i en intervju med Publikt inför kongressen. Hon nämnde då arbetet med att få förbundet att växa, och att stärka STs förhandlingsposition.

Britta Lejon har en bakgrund som fackligt förtroendevald i ST inom Regeringskansliet och var statsråd i den socialdemokratiska regeringen 1998-2002. Hon valdes enhälligt till förbundsordförande vid STs förra kongress 2012. Inte heller denna gång fanns några motkandidater, och Britta Lejon kommer alltså att leda förbundet under den kommande kongressperioden, fram till 2020.

Kongressen kommer också att välja två vice ordförande och resterande nio ledamöter i förbundsstyrelsen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.