Bytardagar på Försäkringskassan

FÖRSÄKRINGSKASSAN2010-05-04

Nu byter Försäkringskassan in nya idéer mot gamla grejor. På forsakringskassan.se kan vem som helst byta in en bra idé mot en pryl som utrangerats av myndigheten.

Försäkringskassan provar nya grepp för att få tips från allmänheten om hur myndigheten kan förbättra sitt arbete. 100 gamla föremål har valts ut och presenteras på webbplatsen http://ideer.forsakringskassan.se/lamna-en-ide/.

Där kan man till exempel anmäla sitt intresse för gd Adriana Lenders gamla portfölj, en elektrisk suddgummimaskin, en gammal föräldraförsäkringsaffisch med Hoa-Hoa Dahlgren eller en väggklocka. Och i utbyte mot sin idé eller sitt förslag kan man bli lycklig ägare av prylen.

”Vår modernisering går framför allt ut på att Försäkringskassan ska fungera så bra och smidigt som möjligt för så många som möjligt. Därför behöver vi lyssna på vad våra kunder behöver”, säger projektledaren Peter Nygren i ett pressmeddelande.

Kampanjen går under namnet ”100 gamla grejer mot 100 nya idéer”. På webbplatsen får man också lite bakgrundshistorik till var och en av prylarna.

”Självklart kan man också bara lämna en idé, om man vill det. Vi hoppas att få många bra förbättringsförslag. Vi kommer att kontinuerligt berätta om vilka förslag vi får in och hur vi jobbar med dem”, säger Peter Nygren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA