Centralisering innebär färre tjänster

KRIMINALVÅRDEN2014-10-09
Kriminalvården ska skapa ett administrativt center i Norrköping. Ekonomi- och löneadministratörer runt om i landet kommer att erbjudas att flytta med när funktionerna centraliseras.

Kriminalvården, som idag har sitt huvudkontor i Norrköping, öppnar ett administrativt center i gamla postterminalen i Norrköping. I ett första steg kommer det nya centret att innebära 80 nya jobb. På sikt kan det betyda 150 nya tjänster, skriver lokala medier.

Det nya centret innebär en centralisering av funktioner som idag sitter ute på olika enheter runt om i landet. Ekonomi- och lönepersonal kommer att dras in till den centrala enheten. Totalt är det meningen att antalet administrativa tjänster inom Kriminalvården ska minska:

”Tyvärr kommer folk att få flytta. Nu gäller det att se hur många anställda som vill flytta med. I ett första steg kommer centret ha ungefär 80 tjänster, varav ungefär en tredjedel är nyanställningar”, säger projektledaren Joakim Trybom till Norrköpings Tidningar.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Kriminalvården
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.