Civilanställdas jobb i farozonen när polisen omorganiserar

POLISEN2004-09-15

400 civilanställda berörs om polisen flyttar all sin ekonomi- och personaladministration till Linköping. ST befarar att jobben är hotade.

– Jag fick information om ledningens planer att flytta ekonomi- och personaladministrationen till Linköping genom en artikel i Östgöta Correspondenten, säger Maj Axelsson, ordförande för ST inom Polisväsendet.

Hon säger att planerna har funnits under en längre tid och att hon är mycket irriterad över att de inte har diskuterats med facket.

– Några varsel har inte lagts, men det finns en påtaglig hotbild. Vi har räknat ut att ungefär 400 personer berörs direkt eller indirekt och allt kan inte lösas med pensionsavgångar och andra frivilliga lösningar, säger Maj Axelsson.

Däremot har facket och arbetsgivaren varit överens om att sammanföra ekonomi- och personaladministration mellan polismyndigheterna i Östergötland, Jönköping, Sörmland och Statens kriminaltekniska laboratorium från den 1 januari 2005.

– Men STs uppfattning är att det här är ett pilotprojekt som först måste utvärderas innan man går vidare med gemensamma lösningar för hela landet, säger Maj Axelsson.

Förändringarna är ett led i projektet ”Nationell Polis” som bland annat innebär mer samverkan över länsgränserna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA