Curt Malmborg blir gd för Försäkringskassan

NYHET2004-10-08

Curt Malmborg, statssekreterare vid Finansdepartementet, blir chef för den nya myndigheten Försäkringskassan. Försäkringskassan kommer att omfatta nuvarande Riksförsäkringsverket samt de allmänna försäkringskassorna.

Av:  Christian Örjestål

Curt Malmborg (f. 1951) är socionom och har varit statssekreterare med ansvar för budgetfrågor vid Finansdepartementet sedan år 2000. Han har dessutom arbetat som kanslichef vid Svenska Industritjänstemannaförbundet SIF.

I en kommentar till tillsättningen säger STs ordförande Annette Carnhede:

- Det blir ingen smekmånad – det är hårt arbete som väntar. Här behövs en person som kan skapa allianser och ena två tidigare organisationer med inbördes spänningar. Det är oerhört viktigt att Curt Malmborg lyckas entusiasmera och stimulera personalen på ett sätt som legitimerar bildandet av den nya myndigheten.

ST organiserar personal vid Försäkringskassan sedan Försäkringsanställdas förbund gick ihop med ST. Avdelningens ordförande Siv Norlin hoppas att den nya generaldirektören kan komma in i arbetat så fort som möjligt.

- Det är av stor vikt att Curt Malmborg direkt kan gå in i det
omställningsarbete som personalen redan har påbörjat. Det kan inte vänta till årsskiftet. Det är viktigt att övergången då går så smidigt som möjligt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA