I listan längre ned kan du se hur många som gått i pension vid olika myndigheter.
Bild: Mostphotos.
I listan längre ned kan du se hur många som gått i pension vid olika myndigheter.

Då går anställda i pension vid din myndighet

PENSION2019-08-15
Det är fortfarande vanligast att statsanställda går i pension mellan 65 och 67 års ålder, visar en sammanställning av pensionsavgångar under perioden 2013–2018 från Statens tjänstepensionsverk. Under perioden gick knappt var tredje i pension före 65 och var femte efter 67 års ålder.

Statens tjänstepensionsverk har sammanställt när statsanställda gick i pension under åren 2013 till och med 2018. Sammantaget under hela perioden gick flest – minst 14 290 anställda – i pension mellan 65 och 67. Under samma period gick nästan 7 400 anställda i pension före 65 års ålder och drygt 5 400 efter 67. Myndigheter med färre än tio pensionsavgångar under perioden är inte med i sammanräkningen.

Störst antal anställda som gått i pension har Polisen, som också är den myndighet som har flest anställda. Där är andelen som går i pension före 65 års ålder stor.

Av de myndigheter som ingår i sammanställningen är det dock Bolagsverket som har allra störst andel som går i pension före 65.

Bland de myndigheter där en stor andel går i pension efter 67-årsdagen återfinns flera av de stora lärosätena. 

I listan nedan kan du se hur många som gått i pension under perioden vid olika myndigheter.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.