De är fackets framtid

MUST2003-12-16

Tretton förväntansfulla fackliga adepter och lika många ärrade mentorer samlades inför sitt första möte inom STs mentorsprogram

Syftet med Must är att låta yngre medlemmar med liten, eller ingen, facklig erfarenhet få kontakt med erfarna förtroendevalda från sin egen avdelning. Därmed, är tanken, ska adepterna få bättre kunskaper om förbundet och öka sina förutsättningar att bli valda till fackliga uppdrag.

Men bland de femton adepter som deltar i årets Mustprogram är flera redan i full färd med sin fackliga karriär.

Förväntningarna inför ett knappt år i Must var höga bland de tretton adepter som samlades för en första träff på förbundskansliet i Stockholm i augusti. Förhoppningar om mer kunskap om facket, ökad självsäkerhet och ”bollplank” var ord som ofta användes. Flera uttryckte också en stark tillit till vad facket kan åstadkomma på arbetsplatsen. Något som rimmar illa med olyckskorparnas kraxande om att ungdomar vänder facket ryggen.

Flera seminarier är också inplanerade, bland annat om retorik och lönepolitik, liksom ett möte med företrädare för Arbetsgivarverket och Almega.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA