Delar av SiS-hem stängs efter brandinspektion

STATENS INSTITUTIONSSTYRELSE2024-03-28

Statens institutionsstyrelse, SiS, stänger hälften av avdelningarna på ungdomshemmet Långanäs i Småland med omedelbar verkan. Flera allvarliga brister i brandskyddet har upptäckts, rapporterar Smålands-Tidningen.

Tre av sex avdelningar på SiS ungdomshem Långanäs utanför Eksjö stängdes på skärtorsdagen efter en brandskyddsinspektion. Räddningstjänsten ska ha hittat flera allvarliga brister i ungdomshemmets brandskydd och 14 ungdomar flyttas därför från boendet, rapporterar Smålands-Tidningen.

Institutionschefen Jessica Lifström säger till tidningen att det inte är möjligt att ha ungdomar på avdelningarna, varav en är låst, innan byggnaderna har renoverats och säkerheten har skärpts.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

SiS
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA