Det finns en del att förbättra

MEDLEM I ST2003-12-17

Arbetsuppgifter: Ansvarig utgivare för tidskriften Integration i fokus som kommer ut sex gånger om året, likaså utgivare och redaktör för det externa bladet Kortnytt. Det ges ut tio gånger per år och skickas till cirka 2 500 personer som jobbar med eller är intresserade av integrationsfrågor. Jag är också projektledare för boken ”Sverige, en pocketguide”, som skickas till alla nyanlända invandrare.
En annan del av arbetet är att skriva pressmeddelanden och att träffa och etablera kontakt med medier. Ett tredje område är frågor från allmänheten.

Fritid: Jag gillar sport, allt från fotboll till utförsåkning. Vi har en grupp på verket som brukar träna fotboll tillsammans. I Bosnien tävlade jag i skidåkning, mest på juniornivå. Men det är bara utförsåkning det handlar om – åka på längden är inte så roligt för min del.

Det bästa med jobbet: Jag är utbildad journalist från Bosnien och arbetade på Sarajevos största tidning i sex år. Jag jobbar alltså med sådant som jag är utbildad för och vet att jag klarar, och med frågor som jag verkligen gillar. På det sättet finns inget stressmoment, man har kontroll över läget.
Vi är en kunskapsmyndighet som försöker påverka andra utifrån det integrationspolitiska perspektivet. Därför är det viktigt att vi kommer ut med våra budskap, och jag tror att vi på informationsenheten är uppskattade inom myndigheten. De andra har kunskapen inom verksamhetsområdet, men inte om hur man på bästa sätt för ut den.

Det vill jag förändra i jobbet: Jag är nöjd med mitt jobb, men på arbetsplatsen finns en del att förbättra. Det gäller bland annat intern kommunikation, som är en förutsättning för bättre samverkan mellan olika avdelningar.

Därför är jag med i ST: Jag är med av ideologiska skäl. Vi kan åstadkomma mycket mer med facket än utan.

Viktigaste frågan för facket: Att påverka arbetsgivaren och att skapa arbetsmiljö som möjliggör att alla anställda utvecklas, känner trygghet, mår bra och är glada när de kommer till jobbet. Hos oss tycker jag att vi gör det. Vi har ett samverkansavtal och är med i varje förändringsprocess.

Fakta:

Namn: Nenad Duborija.
Ålder: 39 år.
Bor: Hyreslägenhet i Norrköping.
Familj: hustru Snjezana (förskollärare) och två döttrar, 10 och 6 år gamla.
Yrke och arbetsplats: pressekreterare/informatör på Integrationsverket i Norrköping.
Lön: 26 400 kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA