Domstolsverket öppnar lokalkontor i Umeå

DOMSTOLARNA2022-08-22

Domstolsverket etablerar i höst ett nytt lokalkontor i Umeå, med planerad verksamhetsstart i mitten av september 2022. Kontoret kommer inledningsvis att inrymmas i hovrättens lokaler.

Domstolsverket har sitt huvudkontor i Jönköping och sedan tidigare lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Myndigheten har cirka 400 anställda.

”Etableringen av ett nytt lokalkontor i Umeå ökar möjligheterna för Domstolsverkets verksamheter att ge service och stöd samt driva utveckling närmare domstolarna i norra delen av landet. Utifrån ett regionalpolitiskt perspektiv känns det också viktigt att Domstolsverket finns representerade i norr”, framhåller myndighetens generaldirektör Thomas Rolén i ett pressmeddelande.

Hovrättspresidenten Erik Sundström vid Hovrätten för Övre Norrland ser positivt på etableringen av ett nytt lokalkontor:

”Etableringen innebär att vi kan erbjuda ett kvalificerat juridiskt arbete för de assessorer som är intresserade av att arbeta som domare i framtiden. Den här typen av jobb som Domstolsverket erbjuder är en fin merit och etableringen kommer underlätta rekryteringen av domare i den norra delen av landet. Idag har vi många duktiga assessorer, men de väljer ofta att flytta söderut, till storstäderna där jobb finns”, påpekar han i pressmeddelandet.

Hur många anställda det nya lokalkontoret får är ännu inte beslutat. Rekryteringen kommer att ske successivt utifrån kommande behov. Till en början kommer de anställda att få sina arbetsplatser i hovrättens lokaler i Umeå. Etableringen av det nya lokalkontoret har behandlats i samverkan med facken och det formella beslutet kommer att fattas inom kort.

”Syftet med etableringen är att underlätta rekrytering av framtida domare och göra det enklare för medarbetare att stanna kvar inom Sveriges Domstolar”, understryker Thomas Rolén.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA