E-hälsomyndigheten ska utveckla digitala vaccinationsbevis

E-HÄLSOMYNDIGHETEN2021-06-02

E-hälsomyndigheten har fått regeringens uppdrag att utveckla infrastrukturen för vaccinationsbevis. Också den som saknar e-legitimation ska kunna beställa bevis med information om provsvar och vaccination mot covid-19.

Enligt regeringens uppdrag ska E-hälsomyndigheten komplettera den digitala infrastrukturen för vaccinationsbevis så att det går att utfärda bevis om negativa provsvar på ett covid-19-test. Det ska även gå att få ett bevis om tillfrisknande från covid-19. Tjänsterna ska göra det möjligt också för den som saknar e-legitimation att beställa bevis med information om detta.

I arbetet ska myndigheten ta hänsyn till en tidigare förstudie om gröna digitala bevis. Också resultaten från tidigare regeringsuppdrag till E-hälsomyndigheten, Folkhälsomyndigheten och Myndigheten för digital förvaltning, Digg, ska ligga till grund för utvecklingen av en digital infrastruktur för vaccinationsbevis.

Digg, har sedan tidigare uppdraget att leda projektet kring den digitala infrastrukturen för vaccinationsbevis. Digg har ansvaret för att infrastrukturen stödjer utfärdandet av alla nödvändiga bevis. Syftet är bland annat att se till att Sverige uppfyller kraven i EUs förordning om digitala covid-intyg.

E-hälsomyndigheten ska lämna en delredovisning till regeringen senast 30 september. Projektet ska slutredovisas senast 15 juni 2023.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA