En del av Sensus studieförbund

TBV2004-10-04

Idag, måndag den 4 oktober, går TBV och Sensus ihop och bildar landets fjärde största studieförbund.

Av:  Christian Örjestål

Det var i maj 2004 som Sensus tog kontakt med TBV om ett eventuellt samgående. TBVs förbundsstämma hade då, efter en längre tids ekonomiska svårigheter, redan beslutat om att upplösa TBV. Sensus förslag innebar att TBVs verksamhet och personalens jobb kunde räddas.

Från och med idag övertar Sensus studieförbund samtliga TBVs skulder och tillgångar, inkluderat verksamhet, personal, gällande avtal och kontor. TBV byter därmed namn till Sensus studieförbund.

Det nya studieförbundet blir landets fjärde största med 450 anställda och cirka 370 000 deltagare i studiecirklar och kurser.

ST som fram till idag var en av TBVs ägare hoppas i fortsättningen att kunna samarbeta med det nya studieförbundet.

— Målsättningen har alltid varit att vi ska kunna arbeta med Sensus. Vi får se hur det utvecklas men vi hoppas såklart på bra samarbete med bra priser på kvalitativa kurser och utbildningar, säger STs förbundsordförande Annette Carnhede.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

ST
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA