En häktad för grovt mutbrott

MIGRATIONSVERKET2013-02-01
En av de män som misstänkt ha sålt uppehållstillstånd vid Migrationsverket är nu häktad. När det gäller den andra mannen pågår häktningsförhandlingar fortfarande, rapporterar SVT.

Det är en tidigare anställd och en tjänstledig anställd, båda vid Migrationsverket, som misstänks för att ha sålt uppehållstillstånd och andra handlingar till ett tiotal personer. Dessa ska ha betalat mellan 50 000 och 100 000 kronor för att få stanna i Sverige, rapporterade SVT tidigare i veckan.

Enligt SVT har Malmö tingsrätt nu beslutat att häkta en av männen, en 44-åring, som misstänks för grovt mutbrott 2008 och grovt tjänstefel 2007. Han häktas på sannolika skäl. För den andra mannen pågår häktningsförhandlingarna fortfarande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.