Mututredningen kan svälla

MIGRATIONSVERKET2013-03-25
Fler anställda vid Migrationsverket kan bli inblandade i utredningen om mutbrott och sålda uppehållstillstånd. Nu tillsätter Migrationsverket en arbetsgrupp mot korruption.

I dag sitter en före detta anställd vid Migrationsverket häktad misstänkt för grovt mutbrott. Dessutom är ytterligare en person, tjänstledig från Migrationsverket, också misstänkt för grovt mutbrott. De båda anklagas för att vara inblandade i att ha sålt uppehållstillstånd och andra handlingar till ett tiotal personer.

Nu säger Nils-Eric Schulz, statsåklagare i Malmö, att fler anställda vid Migrationsverket kan bli aktuella i utredningen.

”Den pågående mutbrottsutredningen kommer att växa. Jag kommer att rikta blickarna mot fler personer både inom och utom Migrationsverket”, säger Nils-Eric Schultz, till Dagens Nyheter.

Migrationsverket tillsätter nu en arbetsgrupp mot korruption.

− Det är inte i syfte att jaga en enskild handläggare utan för att identifiera risker, säger Fredrik Bengtsson, Migrationsverkets presschef till Publikt.

Han vill inte kommentera Nils-Eric Schultz uttalanden om att utredningen kommer att växa.

− Om han nu gör den bedömningen har han rimligtvis fog för det. Och om det är så blir det givetvis än mer allvarligt.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.