Exminister vill basa över pensioner

PENSION2007-08-15

18 sökande vill bli ny generaldirektör för Statens pensionsverk, ett jobb som utlystes via annons. En exminister och en före detta myndighetschef finns bland aspiranterna.

Tjänsten som generaldirektör för Statens pensionsverk i Sundsvall har annonserats ut både i dagspressen och på regeringskansliets webb. Ansökningstiden gick ut under sommaren, och 18 personer har anmält sitt intresse för jobbet.

Bland de sökande finns bland annat Ann-Christin Nykvist, jordbruks- och konsumentminister i den förra socialdemokratiska regeringen och tidigare generaldirektör för Konkurrensverket. Även Janna Valik, som i våras lämnade posten som generaldirektör för Migrationsverket, söker tjänsten.

Just nu pågår urvalsprocessen på finansdepartementets enhet för statlig arbetsgivarpolitik. När regeringen kan ta beslut om en tillsättning är ännu inte klart, men förhoppningen är att en ny generaldirektör ska kunna presenteras under hösten.

En öppnare process vid tillsättning av statliga toppjobb var ett av regeringens vallöften. Under våren har man också sökt en ny generaldirektör för Konsumentverket samt en ny universitetskansler genom annonsering.

Statens pensionsverk har cirka 340 anställda och hanterar bland annat de statliga tjänstepensionsförmånerna.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Allmän pension
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA