Fack satsar på utbildning om klimatomställning

KLIMAT2022-02-02

ST deltar via biståndssamarbetet Union to Union i en satsning på folkbildning om klimatomställningen.

Tanken med satsningen är både att öka kunskaperna om klimatkrisen och att bygga upp en opinion för en rättvis omställning.

Första delen är en interaktiv digital kurs, Klimatnyfiken, på runt en timme. I en andra del bjuds deltagarna in till en studiecirkel om fem träffar, där fokus är hur man kan agera gemensamt.

TCOs ordförande Therese Svanström kommenterar det fackliga engagemanget i ett pressmeddelande: ”Klimatet och de krav som ställs på förändring är en väldigt central facklig fråga eftersom så mycket handlar om arbetsmarknadens omställning. Våra förbunds förtroendevalda och medlemmar finns på många av de arbetsplatser där delar av omställningen måste ske. TCO vill bidra till att öka kunskaperna genom till exempel fler klimatambassadörer.”

Information om utbildningen finns på globalutmaning.se.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Miljö Klimatet

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA