"Färre bör betala statsskatt"

TCO2006-03-22

Färre bör betala statlig skatt och värnskatten bör tas bort. Beskattningen på privat pensionssparande bör inte skärpas. Det förespråkar TCO i sitt nya skatteprogram.

– Nästan 200 000 fler personer än vad som var avsikten betalar idag statlig skatt. Den har för många blivit en straffskatt på utbildning och heltidsarbete. TCO vill höja brytpunkten för statlig skatt. Högst 25 procent av de heltidsarbetande bör betala sådan.

Det sade TCO-ordföranden Sture Nordh när TCO idag presenterade programmet.

I korthet går det ut på att värnskatten ska tas bort och där avvisas alla förslag om att öka skatten på privat pensionssparande, både individuellt och kollektivt.

Några generella sänkningar av företagsbeskattning föreslås inte, men TCO tycker att möjligheten till strategiska sänkningar av denna bör ses över.

TCO anser också att ett system med lägre skatt på hushållsnära tjänster bör prövas under en försöksperiod.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Facket Ekonomi
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA