Fler sökte sommarjobb i Kriminalvården

KRIMINALVÅRDEN2023-06-29

De sommarjobb som Kriminalvården utannonserat lockade sammanlagt 16 947 sökande, vilket är 2 440 fler än förra året, enligt en text på myndighetens webbplats. Den absolut största yrkesgruppen bland sommarvikarierna är kriminalvårdare.

När Kriminalvården expanderar behöver myndigheten även fler sommarvikarier. I år rekryteras cirka 2 500 personer till sommarvikariat, några hundra fler än i fjol.

Enligt Hanna Frummerin, enhetschef på myndighetens HR-avdelning, har det funnits en oro att konkurrensen om sommarvikarier ökat, så att Kriminalvården skulle få svårare att få sökande. I stället blev det tvärtom.

”Vi är självklart glada över det stora intresset. Det innebär att vi får bättre förutsättningar att under sommaren bedriva en god kriminalvård runtom i hela Sverige”, konstaterar Hanna Frummerin i texten på myndighetens webbplats.

I princip har alla anstalter och häkten samt transportverksamheten klarat sin sommarbemanning genom det starka söktrycket, enligt Kriminalvården. I de enstaka verksamheter där myndigheten inte lyckats rekrytera fullt ut sätts andra åtgärder in för att verksamheten ändå ska kunna bedrivas säkert, skriver myndigheten.

Det stora antalet sökande ökar enligt Kriminalvården även möjligheterna att hitta medarbetare till hösten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA