Folkpartiet tvekar om avlyssning

FRA2008-06-04
Inom folkpartiet växer motståndet mot förslaget om avlyssning av telefon- och datatrafik. Flera länsförbund vill stoppa beslutet, uppger Dagens eko.

Enligt regeringens förslag ska Försvarets radioanstalt, FRA, kunna kontrollera vad som sägs i e-postmeddelanden, sms och telefonsamtal, som passerar Sveriges gränser. Riksdagsbeslutet är planerat till den 17 juni. Men nu vill tre av folkparitets länsförbund, däribland Stockholms, stoppa förslaget. Maria Wallhager är ledamot i partistyrelsen och ordförande för länsförbundet i Stockholm. Hon vill att den planerade riksdagsbehandlingen skjuts på framtiden:

– Vi tycker att man ska skjuta upp beslutet och inte fatta det nu i juni utan vila på hanen och ta beslutet senare när man haft möjlighet att utreda mer för att säkerställa den personliga integriteten, säger Maria Wallhager till Ekot.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.