»Förbundet behöver anställa forskare«

ST2006-05-09

ST-avdelningen inom universitet och högskolor kräver i en motion att förbundet satsar mer resurser för att stödja
rekryteringsarbetet.

Motionens utgångspunkt är den mål- och utvecklingsplan som STs kongress har antagit och som syftar till att stärka förbundets ställning och representativitet på arbetsplatserna. För att lyckas med medlemsvärvning på högskolan måste STs kansli ha resurser att utveckla politiken för olika högskolefrågor, framhåller motionärerna. Disputerade forskare behövs, anser avdelningsordförande Ing-Marie Nilsson.

– Den vetenskapliga kompetensen är viktig för trovärdigheten och legitimiteten när man uttalar sig om utbildnings- och forskningspolitik, säger hon. Den behövs också för att man ska kunna företräda olika lärarkategorier på ett bra sätt.

STs förbundsstyrelse svarar att kansliets verksamhetsenhet, i dialog med avdelningen, ska göra en fördjupad analys av vilket stöd avdelningen kan erbjudas, bland annat på utbildnings- och forskningsområdet.

Ing-Marie Nilsson anser dock att förbundet behöver skjuta till nya resurser för det här ändamålet. Det skulle vara till nytta för hela förbundet, anser hon. Avdelningen kommer därför att ta upp frågan igen under STs förbundsstämma 30–31 maj.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA