Föreslår ny myndighet för jämställdhet

GENUS2006-03-07
Regeringen vill inrätta en ny jämställdhetsmyndighet redan i år. Det framgår i en intervju Svenska Dagbladet gjort med jämställdhetsminister Jens Orback.

– Jämställdhetsfrågorna diskuteras i princip varje dag. Men vad har vi för nationella styrinstrument? Jo, en jämställdhetsenhet, handläggarna på länsstyrelsen och JämO. Sedan har vi inget mer. Tycker man att det här är en viktig fråga, tror jag att det är bra att vi får mer kraft, säger Jens Orback till tidningen.

 

Flera utredningar har lagt fram förslag om att staten bör inrätta en särskild myndighet för jämställdhetsfrågor. Så sent som i augusti föreslog utredaren Gertrud Åström att ett nytt statligt verk skulle inrättas.

 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.