Förhandlar om omställning

PTK2012-09-10
Svenskt Näringsliv och Privattjänstemannakartellen, PTK, inleder förhandlingar om ett nytt omställningsavtal. Målet är att komma överens innan 2013 års avtalsförhandlingar drar igång.

I ett gemensamt pressmeddelande konstaterar Svenskt Näringsliv och PTK att tjänstemännens och företagens omställningsförmåga är ömsesidigt beroende av varandra. Syftet är att tjänstemännen ska vara attraktiva på arbetsmarknaden och att företagen ska kunna behålla och rekrytera kompetenta tjänstemän. 

Tre huvudfrågor i de kommande förhandlingarna är kompetensutveckling, ändrade turordningsregler vid uppsägning på grund av arbetsbrist samt omställningsstöd för visstidsanställda och för dem som sagts upp på grund av ohälsa. Parterna har gemensamt utarbetat en rapport om de faktiska konsekvenserna av turordningsreglerna i lagen om anställningsskydd, las. De har också genomfört ett partsgemensamt utrednings- och analysarbete om de aktuella förhandlingsfrågorna.

”Fortlöpande kompetensutveckling är den bästa grunden för trygghet i arbetslivet. Vårt mål är att varje medarbetare får denna möjlighet till utveckling under hela sitt yrkesliv”, skriver PTKs ordförande Cecilia Fahlberg i pressmedelandet.

Fakta PTK

 

Privattjänstemannakartellen, PTK, är en samarbetsorganisation för 26 fackförbund, som organiserar totalt 700 000 privatanställda tjänstemän.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.