Försäkringskassan tar kändishjälp

FÖRSÄKRINGSKASSAN2011-08-18

Försäkringskassan vill få fler studenter att söka bostadsbidrag elektroniskt. I en kampanj med namnet ”Förbättra din status” tar kassan hjälp av kändisar och sociala medier.

Försäkringskassan liknar sin kampanj vid en rimstuga på webben. Den som har ett Facebook-konto kan få sin status förbättrad och uppdaterad på ett annorlunda sätt av tv-kändisarna Filip och Fredrik, sångaren Thomas Di Leva, DN-krönikören Hanna Hellquist, artisten Miss Li och sportjournalisten Robert Laul. ”Förbättra din status” anspelar på att man med hjälp av bostadsbidrag kan förbättra sin ekonomiska status, men också få hjälp med att förbättra sin status på Facebook.

Försäkringskassan har startat en särskild webbplats för sin kampanj, www.statusforbattraren.se. Där kan man både söka bostadsbidrag direkt på webben och logga in på den särskilda Facebook-sida som används under kampanjen.

”Vi tror att det här kan vara ett annorlunda och tilltalande sätt för studenter att möta Försäkringskassan. Vi vet ju att studenter föredrar att kommunicera via sociala medier, och om Försäkringskassan finns där studenterna finns tror vi det kan ge positiva effekter”, kommenterar Försäkringskassans projektledare Peter Nygren i ett pressmeddelande.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Sjukregler
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA