Fortsatt hemarbete för statligt anställda

CORONA2022-01-27

Statligt anställda ska fortsätta att jobba hemifrån, om det är möjligt, för att motverka smittspridningen av covid-19. Regeringen har beslutat att förlänga uppdraget till myndigheterna om distansarbete till och med 14 februari.

I slutet av december gav regeringen på grund av den ökade smittspridningen ett skärpt uppdrag till de statliga myndigheterna om att alla anställda som kan ska arbeta på distans. Uppdraget gällde fram till 31 januari. Nu har regeringen beslutat att förlänga uppdraget till och med 14 februari.

I ett pressmeddelande förtydligar regeringen att uppdraget innebär att myndigheterna ska fortsätta att möjliggöra för arbete hemifrån i den utsträckning som verksamheten tillåter. Endast anställda som måste vara på plats för att verksamheten ska kunna bedrivas ska vara det.

”Arbetsplatserna är en av de största källorna till smittspridning och arbete hemifrån är en viktig del av regeringens samlade åtgärder för att minska spridningen av covid-19. Regeringen har varit tydlig med att de statliga myndigheterna ska visa vägen här. Samtidigt är det viktigt att myndigheterna kan bedriva sin verksamhet och fortsatt ge medborgarna service i hela landet”, kommenterar civilminister Ida Karkiainen, S, beslutet i pressmeddelandet. 

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA