Förvarets personal svarar

MIGRATIONSVERKET2009-06-01

Migrationsverkets förvar i Kållered har börjat hantera nya typer av ärenden. Det kan förklara det stora antalet rymningar, skriver personalen i en kommentar till den senaste tidens uppmärksamhet.

Personal vid Migrationsverkets förvar i Kållered har i en skrivelse på STs hemsida kommenterat uppgifterna om att det ska finnas ”vänsteraktivister” bland personalen. Polisen i Västra Götaland har i bland annat Göteborgs-Posten fört fram misstankar om att delar av personalen hjälper till vid rymningar från förvaret.

I sitt svar betonar personalen att de som är tagna i förvar inte är kriminella, utan har tillgång till både internet och telefon.

Personalen skriver också att rymningarna kan bero på att förvaret de senaste månaderna har börjat hantera nya typer av ärenden: många polisärenden och fall med personer som tillbringar långa tider i förvaret. ”Många bär med sig traumatiska upplevelser från sina hemländer och det finns en desperation som vi tror kan vara en starkt bidragande orsak till många av de avvikningar som skett på senare tid från förvarsenheterna”, står det i skrivelsen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA