Fyra myndigheter ska bli en

TRAFIK2007-01-19
Trafikinspektionsutredningen föreslår att regeringen inrättar en samlad myndighet för säkerhet och tillsyn av alla trafikslag.

Den särskilde utredaren Ingvar Åkesson föreslår att Järnvägsstyrelsen, Luftfartsstyrelsen, Sjöfartsinspektionen och Vägtrafikinspektionen förs över till en ny myndighet, Trafikinspektionen.

 

Samtidigt föreslås att vissa uppgifter som idag ligger på Vägverket ska överföras till den nya Trafikinspektionen. Dit hör att utöva tillsyn över den statliga väghållningen och undersöka allvarligare trafikolyckor.

 

Förslaget innebär att Järnvägsstyrelsen och Luftfartsstyrelsen läggs ner och att Sjöfartsinspektionen flyttas över från Sjöfartsverket och Vägtrafikinspektionen från Vägverket till den nya myndigheten.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.