Generaldirektör får kritik från telebranschen

POST- OCH TELESTYRELSEN2015-06-10

Post- och Telestyrelsens generaldirektör Göran Marby får hård kritik från branschen för oprofessionellt agerande. Trots det har han PTS styrelses förtroende.

Styrelsen för Post- och Telestyrelsen uttalar i dag sitt stöd för generaldirektör Göran Marby, som enligt Ekot fått hård kritik av branschföreträdare. Göran Marby påstås agera oprofessionellt, hotfullt och maktfullkomligt.

Ekot rapporterade i dag att det finns två rapporter från företag i telekombranschen med beskrivningar av hur Göran Marby agerat. Där finns anklagelser om oprofessionell hantering av branschfrågor, nyckfullhet och hot.

Telekomföretaget Bahnhofs vd Jon Karlung kräver öppet att generaldirektören avgår och säger till Ekot att klimatet i branschen blivit sådant att ingen vågar framföra kritik. ”Det är en fullständigt ohållbar situation”.

Ekot intervjuar också journalisten Mats Sjödin, som säger att han blev fysiskt hotad när han intervjuade Göran Marby. När Mats Sjödin frågade varför en medarbetare på PTS plötsligt slutat ska Göran Marby ha kommit fram och puttat honom på axeln och sagt ”du får inte fråga mig om min personal, för då kan jag bli väldigt aggressiv. Jag kan bli riktigt aggressiv”.

Publikt har sökt Göran Marby för en kommentar, men enligt PTS presschef Peter Ekstedt vill han inte kommentera eller svara på frågor.

PTS styrelse har under onsdagen haft ett styrelsemöte där man beslutade om ett formellt uttalande till stöd för generaldirektören: ”Vi upplever att myndigheten sköts professionellt och har stort förtroende för beslutsfattandet på myndigheten och för dess personal.”

I uttalandet sägs också att den senaste medarbetarundersökningen på myndigheten visar mycket goda resultat. Medarbetarnas förtroende för generaldirektören är mycket högt, heter det.

Publikt har tagit del av årets medarbetarundersökning. På en tiogradig skala säger 63 procent att de har högt förtroende för generaldirektören (8-10), 29 procent poängsätter på mellannivå (5-7) och 8 procent säger sig ha lågt förtroende (1-4).

På påståendet ”Vi kan diskutera öppet och fritt på PTS” är svaren 56, 36 respektive 8 procent på samma tiogradiga skala.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

PTS
Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA