Arbetsförmedlingen och Google lanserar vid årskiftet gemensamma kurser för att höja den digitala kompetensen hos arbetssökande.
Bild: Google
Arbetsförmedlingen och Google lanserar vid årskiftet gemensamma kurser för att höja den digitala kompetensen hos arbetssökande.

Google ger kurser ihop med Arbetsförmedlingen

ARBETSFÖRMEDLINGEN2017-09-29
Arbetsförmedlingen och Google har inlett ett samarbete för att höja den digitala kompetensen hos arbetssökande. Flera kurser om bland annat e-legitimation och om att söka jobb via nätet lanseras vid årsskiftet, rapporterar Computer Sweden.

En dryg tredjedel av svenskarna tycker inte att de har tillräckliga digitala kunskaper visar siffror från Sifo. Många vet inte hur sociala medier fungerar, hur man ansöker om e-legitimation eller söker jobb online. Detta är något som bekymrar både Arbetsförmedlingen och Google som vid årsskiftet startar en rad gemensamma webbutbildningar, skriver Computer Sweden.

”Det handlar om att bli mer anställningsbar samtidigt som man ökar sina färdigheter att söka jobb på internet”, säger Erik Sandström, chef för avdelningen för digitala tjänster på Arbetsförmedlingen, till tidningen.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.