Gränspolis var påverkad på jobbet

POLISEN2020-03-30
En gränskontrollant som blev påkommen med metadon på jobbet åtalas för ringa narkotikabrott. Om mannen döms kan han förlora sin anställning.

Det var under ett arbetspass förra sommaren som flera kollegor uppmärksammade att mannen var dåsig och visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Vid en kontroll av mannens arbetsplats hittades metadon i hans ryggsäck och vid provtagning syntes spår av narkotika.

Mannen ska sedan lång tid tillbaka ha kämpat med en beroendeproblematik, och har tidigare dömts för grovt rattfylleri.

Nu åtalas mannen för två fall av ringa narkotikabrott, något han också själv har erkänt i förhör. Om han döms för brotten kan Polismyndighetens personalansvarsnämnd även komma att skilja mannen från hans anställning. Av anmälan till personalansvarsnämnden framgår också att mannen inte dykt upp på jobbet sedan mitten av november förra året och gjort sig oanträffbar för arbetsgivaren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Polisen
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.