Hälsosam arbetsplats förlänger arbetslivet

ARBETSLIV2019-09-04
Arbetsgivare som erbjuder fysisk träning på arbetstid, friare arbetstider och möjlighet till kompetensutveckling kan få sina anställda att gå i pension senare, enligt en ny forskningsrapport.

Med ökade krav på arbetstagare att orka jobba till en höjd pensionsålder kommer också krav på arbetsgivare, enligt en ny rapport som är skriven av Kerstin Nilsson, professor vid Högskolan i Kristianstad och docent på avdelningen för arbets- och miljömedicin vid Lunds universitet.

I rapporten drar hon slutsatser kring vad arbetsgivaren bör erbjuda för att locka fler till att pensionera sig senare. En rekommendation är att fokusera på arbetsmiljön ur ett hälsoperspektiv.

Den som känner att arbetet inte är bra för den fysiska eller psykiska hälsan tenderar nämligen att välja bort att jobba fler år, trots att det kan påverka hens ekonomi negativt, enligt rapporten.

”En del äldre känner att hälsan försämras om de stannar på jobbet och vill se till att de hinner ha friska år som pensionär. Andra vill arbeta kvar för att arbetsmiljön är fysiskt och psykiskt stimulerande”, säger Kerstin Nilsson i en tidigare intervju med Publikt.

Rapporten är den femte delrapporten i ordningen inom den så kallade Delegationen för senior arbetskraft, som är en statlig utredning.

Möjligheten att kunna träna på arbetstid är en annan rekommendation. Fysisk träning kan väga upp för den extra belastning på kroppen som kommer av att arbeta fler år fram till pensionen, enligt rapporten.

Att få mer kontroll över sin arbetstid, och möjlighet att gå ned i tid för den som önskar, är andra faktorer som kan få fler att välja att skjuta upp pensionen.

Rapporten pekar också ut kompetensutveckling som centralt i sammanhanget, eftersom möjligheten till att pröva något nytt på jobbet kan öka motivationen till att jobba lite längre.

”En del identifierar sig helt med sitt yrke och vill jobba kvar så länge de kan, andra vill använda sin kompetens i en ny roll”, säger Kerstin Nilsson.

I det sammanhanget är det också viktigt att arbetsgivares attityd när det gäller rekrytering förändras, så att äldre inte ses som mindre attraktiva, skriver rapportförfattaren.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

ÄMNEN:

Pensioner Pension
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.