Hedersomnämnande för svensk frivård

KRIMINALVÅRDEN2019-09-04
Kriminalvårdens frivård får ett europeiskt hedersomnämnande för sitt arbete med modern frivård. Bakom utmärkelsen står Confederation of European Probation, CEP.

Samarbetsorganisationen CEP har skapats för att stödja brottslingars återanpassning till samhället, bland annat genom övervakning och frivård. Den svenska Kriminalvården får i år en av organisationens utmärkelser för frivårdens arbete. Hedersomnämnandet delas ut vid en ceremoni vid CEP Awards den 23 oktober.

”Jag är jätteglad över att frivårdens utvecklingsarbete har uppmärksammats internationellt. Det är en utmärkelse som går till oss alla. Den får vi för vårt uthålliga arbete med att ha satt en tydlig målbild för frivården och för att vi arbetar professionellt, på ett evidensbaserat, rättssäkert och enhetligt sätt”, kommenterar Lennart Palmgren, direktör för frivård, häkte och anstalt, i ett pressmeddelande.

Enligt Lennart Palmgren är frivården förberedd för den nya lagstiftning om förstärkta återfallsförebyggande åtgärder vid villkorlig frigivning som träder i kraft nästa år. Den nya lagen kommer enligt pressmeddelandet att ställa stora krav på professionen att balansera stöd och kontroll.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
Genom att trycka på "Skicka" godkänner jag att mitt inlägg kan publiceras på webben och i papperstidningen. Redaktionen förbehåller sig rätten att granska och redigera kommentarer på samma sätt som insändare. Publicering sker först sedan inlägget granskats. Detta sker normalt under kontorstid. Publikt publicerar inte inlägg som innehåller personangrepp. Inte heller publiceras inlägg som handlar om något annat än ämnet för artikeln.