Bild: Marcel Crozet/ILO

Hon blir ny chef på Patent- och registreringsverket

PATENT- OCH REGISTRERINGSVERKET2024-05-13

Regeringen har utsett Anna Jardfelt till ny generaldirektör på Patent- och registreringsverket. Hon får en lön på 120 000 kronor i månaden, vilket är något mindre än företrädaren Peter Strömbäck.

Anna Jardfelt kommer närmast från jobbet som chef för Sveriges ständiga representation vid de internationella organisationerna i Genève. Tidigare har hon bland annat varit ambassadör vid Sveriges ambassad i Nairobi och chef för utrikespolitiska institutet i Stockholm.

Anna Jardfelt tillträder tjänsten som generaldirektör vid Patent- och registreringsverket i augusti. Av regeringsbeslutet framgår att hon får en lön på 120 000 kronor i månaden, vilket kan jämföras med företrädaren Peter Strömbäck som i dagsläget har 127 700 kronor i månaden.

Utöver lönen har Anna Jardfelt även rätt till förmånen av fri bil.

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA