Hur hanteras alkoholproblem på din arbetsplats?

NYHET2006-09-27

I det här numret av ST Press ges råd om hur man bemöter arbetskamrater med alkoholproblem. Har du erfarenheter av sådana situationer? Tycker du att det hanteras bra på din arbetsplats? Hur bör fack och arbetsgivare agera?

Detta är en nyhetsartikel. Publikts nyhetsrapportering ska vara saklig och korrekt. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Inlagt av Rickard Wikstr… (ej verifierad) mån, 10/09/2006 - 11:39
Dricker bara socialt.

Att avsluta veckan med en flaska vin till middag på fredag med min respektive.
Oftast ha bekanta på middag på lördag med en flaska vin.
Alltid ha alkohol till grillkvällar under sommaren.
Afterwork!
Konferanser!
Kurser
Krogen
Firmafesten
föreningen
pokerkvällen
resan till grannlandet för att köpa billigare, vilket jag sparar på trots resan!

Känner du att du saknar något om det inte blev afterwork på fredan, inga middagsgäster på lördagen, ingen romantisk middag med din respektive under helgen med en flaska vin. Ingen poker med grabbarna eller tjejerna. Ingen bastu med en öl. Var är burken till EM kvalmatchen. En vecka utan kurser eller konferanser.

Vad är ditt personliga rekord i antalet veckor utan alkohol under de närmaste tre åren? Saknade du alkoholen under dessa veckor, den veckan?

Känns det som en uppoffring att inte ha druckit alkohol i helgen eller gjorde du det trots att du inte tänkte. Vi vann ju ändå över spanien så det måste väl firas med en öl. Den står ju ändå i kylen och dunstar.

Det är inte längre möjligt att kommentera artikeln.

Typ
Vet du mer om det ämne som artikeln handlar om, eller om du har tips till redaktionen i något annat ämne, kan du lämna ditt tips här. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.
Om du anser att artikeln innehåller fel, beskriv här vad dessa fel består i. Du kan också skicka ett mejl till redaktionen.

Om du vill debattera det ämne artikeln handlar om, kan du skicka in en debattartikel till Publikt för publicering under vinjetten Debatt. Publikt publicerar inte anonyma debattinlägg, du måste därför alltid ange ditt namn och dina kontaktuppgifter. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta och redigera insända debattartiklar. Skicka ditt inlägg som ett Worddokument på mejl till redaktionen.

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.
CAPTCHA